NOTRANJI NEMIRI in ZAČETKI POKRA :)

Začel bi z vprašanjem, kaj nam v naše življenje prinese notranji nemir, a so to finance, zdravje, ljubezen, družina, zadovoljevanje drugih, leta, čas,....verjetno bi na vse našteto lahko odgovorili z DA in še bi se našla kakšna stvar. Ljudje smo seveda različni in imamo različne želje, zahteve, vzgojo. Verjetno pa nam vsaka od naštetih stvari enkrat v življenju prinese notranji nemir, na nas pa je, kako se na to odzovemo. Mislm, da sem sam dejansko občutil nemir v praktično vseh zgoraj naštetih kategorijah. Srečo imamo, da na večino teh lahko vplivamo, še najmanjši, če ne kar nikakršnji vpliv , imamo na čas in leta, ki s polno hitrostjo bežita. Imamo pa vpliv, kako bomo preživeli ta čas, ki nam leti prehitro, za vse naše plane in neuresničene sanje. Ne bom reku, da imamo vsi iste pogoje, za uresničitev svojih želja, bom pa reku, da jih s pravim pristopom in trdim delov vsi lahko dosežemo.

VERJAMETE VASE? boste rekl, da ste do danes vse nardil kot je treba, pa vam ni uspelo? ne vrjamem. Zakaj ne? Ker sem sam šel čez to in vem, da je ogromno odrekanja, dela in železne volje, za osvojitev zadanega cilja. Danes se tudi sam soočam s temi težavami. Vse preveč časa zgubljamo s stvarmi, ki nas ne izboljšujejo, niso naša pot do cilja, so le distrakcija, ki nas od tega cilja oddaljuje. Borimo se sami s sabo, kaj šele z našimi cilji, tisti tako dragocen čas, pa kar beži...Predstavljajte si, da bi ves čas, ki ga uporabite za socialna omrežja (IG, SC, FB), igrice, pa da ne naštevam preveč, sej veste kje zapravljate čas po nepotrebnem. Recimo, da povprečno zapravite 1 uro na dan (vrjamem, da jih večina veliko več), je to 365 ur na leto (cca 15 dni), ki jih praktično vržete stran vsako leto! Pa ne me narobe razumet, vem, da je to nujno zlo...ja seveda je, samo dejstvo je, da če pogledate instagram dvakrat na dan, ne bo nič drugače kot 25krat, in samo tle, pridobimo teh 15 dni...pa če računam, da tretjino prespimo, lahko dodam še 8 dni zraven, kar pomeni, 22 dni! Kaj vse bi lahko naredili v teh 22 dneh na letni bazi, da bi bili bližje svojemu cilju/em....razmislite...

Pa da se vrnem h svoji zgodbi, da boste mogoče lažje razumeli o čem sploh govorim. Pri približno 19ih letih sem se prvič srečal/spoznam s pokrom, ki mi ga je predstavil takrat dober prijatelj, ki je študiral v USA. Začel sem ga igrat, zgubljat svoj denar, najbolj pa me je bolel, da sm začel ZGUBLJAT, kar pomeni, da so bili igralci boljši od mene. Tisti, ki me poznajo že dlje časa vejo, da sem zelo tekmovalen tip človeka in ne maram zgubljat, pa naj bo to karkoli že....v tistem času sem še študiral in ponoči delal v casino Ljubljana. Imel sem tudi punco, s katero sva se res dobr mela in nama tudi manjk kakšnega eura (da ne rečm tolarja, ker se sliš grozn staro) ni predstavljal nikakršnega problema. Se pravi obdobje, kjer sem dejansko imel nek notranji mir. Seveda je bil to zelo kratek notranji mir, ker so mi misli uhajale na poker 24 ur na dan, (samo zgodbo o mojih začetkih se da prebrati na marsikaterem poker forumu, zato nebi dosti zgubljal časa o tem). Kaj sm hotu povedat je to, da sem se v času učenja pokra, odrekel dejansko vsemu...pa to ni trajalo en teden, dva tedna.....trajalo je 2 leti, da sem prišel do nivoja, kjer sem lahko rekel, da sem profesionalec v tem kar delam, pustil službo in začel živeti kot "pokeraš". Ali je bila moja pot optimalna ali ne.....ne vem, vem pa, da je dala to, kar sem želel, postal sem to kar sem lahko le sanjal....najboljši v temu kar sem delal. Zakaj? ker sem verjel vase, verjel sem, da bom uspel. Spet uprašanje, zakaj sem verjel, da bom uspel? zato, ker bom vložil vse kar lahko vložim, ves svoj čas, trud in predvsem znanje, ki sem si ga pridobival skozi leta. Verjemite ni lahko, se pa da.

V nekaj letih sem postal celo miljonar, sam se tega dolgo sploh nisem zavedal...zakaj? ker ni bil moj namen postati miljonar, pač pa bit najboljši v tem kar delam. Vse ostalo, kar je prišlo zraven, je le posledica tega.

Bom o pokru več pisal v naslednjih zapisih, o raznih zgodbah in dogodivščinah. Želel sm samo na kratko napisat, za vse tiste, ki me ne poznajo, kaj sploh počnem in zakaj izražam svoje mnenje o notranjem miru in nemiru. Rad bi dal en nasvet, za vse tiste, ki ste "drugačni". Ne zadovoljite se z manj kot sanjate, upejte si bit drugačni, naj vas polena in negativni komentarji ne odvračajo od cilja, pač pa naredijo še močnejše. Poglejte si zadnji video, ki sem ga objavil na instagramu glede ega in kako nas zavira pri doseganju ciljev.....ne nikol ni prepozno....tud js se bom vrnu med najboljše na svetu...SPREMLJITE, PA BOSTE VIDL! :)

Uglavnem, vse kar rabim za trenutni notranji mir je zdravje, za vse ostalo se bom potrudu sam!

Naslednji post bo o bankrotu, razlogi, posledice...in še marsikaj....:)

SREČNO!